Tel:      +4 0374 956 600

        

Informatii legale      Conditii Generale                          DELTA EVENT SRL © 2019 - All rights reserved

MistEliminator - Sisem centralizat de extractie si filtrare ceata de ulei (oilmist)

Oferim toata gama de filtre modulare  produse de Plymovent pentru a reduce concentratia vaporilor si a ceatii de ulei eficient.

Oferim solutii  cu unitati de filtrare locale precum si ansambluri extinse de filtrare in functie de capacitatea necesara. Fie ca folositi un CNC inchis, jumatate deschis sau chiar deschis, noi oferim solutia corecta!

Ce este ceata de ulei?

Ceata de ulei apare atunci cand sculele cu viteze mari, suprafetele incinse si fluidele (MTF) pentru prelucrarea metalelor ajung in contact. MWF este un termen generic pentru fluidele utilizate in procesele de prelucrarea a metalelor.

MWF-ul reduce caldura si frecarea dintre masina (scula) si piesa de prelucrat. Acesta previne arderea si producerea fumului in special din miscarea de rotatie de mare viteza. MWF imbunatateste, de asemenea, calitatea piesei prin eliminarea aschiilor si spanului de pe unealta folosita si suprafata piesei de prelucrat.

Va rugam sa retineti ca este important sa corelati procesul de prelucrare a metalelor cu tipul si cantitatea corenta de lichid de racire/ungere, pentru a evita generarea cetii de ulei care este inutila la temperaturi ridicate.

Masini si operatii ce produc ceata de ulei

Procesele de prelucrare a metalelor, prin care se modeleaza, trateaza sau se curata componente metalice pot provoca ceata de ulei. Aceste procese au loc in strunguri sau in centre de prelucrare dedicate (CNC) ce pot fi inchise, partial deschise sau total deschise. Captarea eficienta, filtrarea si indepartarea cetii de ulei este corelata cu dimensiunea corecta a masinii si sculelor.

Principalele operatii ce provoaca ceata de ulei sunt:

       Avantajele globale ale utilizarii MISTELIMINATOR

- limiteaza expunerea la lichide periculoase si ceata de ulei.

- fara alunecari;

- reduce riscul de incendiu.

- multumire morala pentru conditii de lucru mai bune;

- timp de interventie mai scurt a opratorului, pentru a curata atmosfera din   masina CNC.

- durata de viata extinsa pentru masini si scule;

- protectia echipamentelor high-tech sensibile;

- vedere clara in interiorul masinilor CNC inchise.

Plymovent authorised distributorMistWizard - echipament de extractie locala ceata de ulei

MistWizard este proiectat să fie montat direct pe o mașină unealtă, fără nevoia unor conducte sau utilizarea de spațiu ocupat suplimentar. Filtrul va colecta în mod eficient ceața lichidului de răcire și fumul din procesul de prelucrare, va recupera lichidul de racire si il va reintroduce in circuitul de racirea al masinii unelte. Unitatea de filtrare este prevăzuta cu o gamă de opțiuni pentru a permite o instalare ușoară, rapidă.

Caracteristici

MistWizard este recomandat pentru montare directa pe masini CNC.

Exemplu de sisteme de extractie centralizata ceata de ulei de la centre de prelucrare CNC MistEliminator.pdf