Tel:      +4 0374 956 600

        

Informatii legale      Conditii Generale                          DELTA EVENT SRL © 2019 - All rights reserved

EDS Dilter- exemplu de amplasare Extractie generala fum de sudare cu sistem Push-Pull cu filtru MDB Solutii extractie fum  industria automotive

Sistemul Diluter este un echipament de filtrare generala independent, dezvoltat pentru a reduce si controla concentratia fumului de sudura din atelierul de sudura.

Sistemele Diluter sunt solutia ideala in cazul in care extractia la sursa si hotele nu sunt o optiune, ca de exemplu atunci cand sunt realizate piese de mari dimensiuni, operatiile de sudare sunt realizate in pozitii schimbabile continuu sau atunci cand sistemul centralizat de tubulatura este dificil de instalat.

Cum functioneaza

Datorita caldurii generate de procesul de sudare, fumul rezultat se ridica si se acumuleaza intr-un strat la 4-6m fata de nivelul pardoselii.

Prin intermediul duzelor de iesire multi-directionale, sistemul realizeaza diluarea fumului de sudare si minimizeaza concentratia acestuia in interiorul atelierului.

In timpul functionarii veti observa imediat, cum stratul albastru de fum dispare. Aerul poluat din atelier este capturat de catre o unitate de filtrare, unde este filtrat si apoi recirculat inapoi in atelier prin intermediul duzelor de evacuare. Rezidurile de praf sunt colectate intr-un colector, care poate fi golit cu usurinta. Viteza motoventilatorului si implicit debitul de aer sunt adaptate la cerintele Dvs. si odata stabilite, sunt mentinute de catre convertizorul de frecventa.

Acest lucru asigura o functionalitate fiabila, se economiseste energie si se extinde durata de viata a cartusului (cartuselor) de filtrare.

Echipamentul este independent, usor de instalat si programat si poate fi amplasat cu usurinta in orice loc al atelierului de sudare ocupand un spatiu redus.

Pentru spatii mari de lucru cu volume mari de fum de sudare se pot ampalsa mai multe dilutere, numarul acestora si modul de amplasaere se vor dimensiona folosind instrumentul de proiectare FumeSimulator.

EDS Diluter- simulare grafica

Cum functioneaza?

Push-Pull - sistem eficient

Pe masura ce patura de fum se ridica, aceasta trece prin dreptul /printre conductele push si pull.

Conducta push impinge fumul catre conducta pull, intr-o maniera controlata. Aerul poluat extras prin conducta pull este filtrat; aerul filtrat este apoi recirculat inapoi in atelier.

Extractia aerului poluat si recircularea aerului curat este un proces continuu.

1. EXTRACTIA

Pentru a muta si a extrage stratul de praf si fum intr-o directie controlata, tubulatura de extractie este proiectata in conformitate cu activitatile specifice din atelier si in functie de configuratia atelierului.

Tubulatura de extractie este prevazuta cu grile. Proiectarea corespunzatoare va permite extractia eficienta si controlata a stratului de fum/particule din mediul de lucru.

2. FILTRARE

Conducta de extractie este conectata la o unitate de filtrare cu auto-curatare. Pe masura ce particulele de praf sunt extrase, acestea sunt colectate intr-un mediu de filtrare care este permanent curatat automat, de catre un sistem pneumatic.

Atunci cand presiunea din filtre ajunge la un anumit punct, mecanismul intern de auto-curatare incepe curatarea filtrului, ducand la caderea prafului in colectorul de reziduri din partea inferioara a unitatii de filtrare.

Colectorul de reziduri este usor de golit de praful care urmeaza sa fie eliminat in conformitate cu reglementarile locale.

3. MOTOVENTILATOR

Extractia continua (pull), filtrarea si recircularea (push) este un proces asigurat de un motoventilator special dimensionat pentru sistem si pozitionat dupa unitatea de filtrare.

4. RECIRCULAREA

Odata ce particulele au fost filtrate, aerul filtrat poate fi recirculat. Prin recircularea aerului se poate obtine economie de energie mai ales in mediile climatice temperate. Recircularea aerului este de asemenea utilizata intr-o maniera controlata, pentru a impinge stratul de fum spre tubulatura de extractie. Pentru controlul eficient al directiei aerului recirculat, tubulatura de recirculare este prevazuta cu grile regulatoare de debit, in concordanta cu activitatea Dvs. specifica si configuratia spatiului de lucru.

CARACTERISTICI

Nivel de zgomot redus

Nivelul de zgomot redus este vital cand se utilizeaza un sistem de recirculare continua. Sistemul nostru Push-Pull este de asemenea echipat cu motoventilator capsulat isonorizant pentru reducerea zgomotului. Pentru reducerea zgomotului, volumul de aer iese din motoventilator printr-un silencer direct conectat.

MAC acceptabil

Sistemul Push-Pull va reduce concentratia fumului de sudare la valori acceptabile.

Costuri minime operationale

Pentru a asigura consturi minime operationale, sistemul de control, modifica viteza motoventilatorului pentru a mentine performantele cerute  de sistem.

Cand filtrele sunt noi sau curate, un sistem clasic are un flux  de extragere a aerului cu o viteza prea mare si scurteaza astfel durata de viata a cartuselor filtrante si mareste consumul de energie.

Un sistem controlat asigura eficienta si economie energetica de pana la 60% in conditii initiale.

Pe toata durata de viata a filtrelor, se vor realiza economii substantiale de energie iar cartusele filtrante vor avea o durata de viata mult mai mare datorita protectiei fata de fluxul de aer ridicat.

Reducerea prafului fin

Atelierele de confectii metalice au prin natura lor o serie de activitati care creeaza cantitati mari de praf fin, si care pot afecta performantele masinilor si a fortei de munca. Un sistem Push-Pull va contribui la reducerea prafului fin din atelierul Dvs.

Performanta sub control

Pentru a elimina cu succes fumul acumulat, este important ca acesta sa fie impins intr-un mod controlat catre conducta de extractie. Sistemul de control permite reglarea exacta a instalatiei si mentenanta acestor setari in timp.

Economii de energie

Recircularea aerului filtrat asigura economii substantiale de energie deoarece nu trebuie utilizata nici o energie pentru reincalzirea aerului.

Industria automotive este una din cele mai mari si importante sectoare economice din intreaga lume. Cerintele actuale din industria automotive sunt cu mult mai mari decat in trecut. Spre exemplu, vehiculele sunt clasificate de parametrii mult mai stricti si precisi, de la greutate si siguranta la durabilitate. In plus, producatorii de automobile si furnizorii acestora trebuie sa respecte reglementari stricte in cadrul instalatiilor lor de productie, pentru a oferi un loc de munca mai sigur, mai sanatos si mai ecologic. Regulamentele nu sunt singurul motiv pentru care producatorii de automobile si furnizorii acestora trebuie sa ia masuri pentru imbunatatirea sigurantei si sanatatii in mediul de lucru.

Alte motive sunt:

DILUTER.pdf PUSH-PULL.pdf AUTOMOTIVE.pdf